Dins el Projecte Educatiu de Centre ens proposem potenciar la participació de les famílies en la vida i els projectes del centre.

Aquest bloc ha estat creat amb l'interès de facilitar el camí que fem, famílies i escola, vers l'objectiu que tenim en comú: l'educació dels nostres infants.

Presentació del 10è Informe FAROS «Guia per a una alimentació infantil saludable i equilibrada»

Dubtes en l'alimentació dels fills?

Faros, el canal de promoció de la salut i benestar infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu, ahir va presentar un informe que intenta donar resposta a aquesta preocupació, oferir a les famílies pautes per a una alimentació saludable i equilibrada, aclarir conceptes i trencar els falsos mites que existeixen sobre alguns aliments.


Si bé cada vegada hi ha més informació sobre el que representa seguir una alimentació saludable tant en els nens com en el nucli familiar, també és cert que al seu torn genera nous dubtes: Quantes racions de llegums es recomanen a la setmana? Els nens han de prendre llet? I gluten? Són els productes ecològics millors que els convencionals?

Aquestes i altres preguntes es debaten i s'aclareixen en aquesta completa guia en la qual han participat experts en nutrició i alimentació de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i en la qual hem comptat amb la col·laboració d'institucions de gran prestigi com l'Acadèmia Americana de Pediatria o la Fundació Alícia.

L'informe, que porta per títol "Guia per a una alimentació infantil saludable i equilibrada. Resolent dubtes, trencant mites i aclarint conceptes" pretén precisament servir de guia per acompanyar pares i mares principalment en el repte d'educar els seus fills per a una alimentació saludable, perquè no es tracta tan sols de saber què han de menjar sinó també com han de fer-ho .

L'informe presenta un primer bloc de contingut que actua com a marc conceptual en el que d'una banda es pretén aclarir conceptes, aportar consells pràctics i resoldre els principals dubtes. Així mateix alguns capítols pretenen convidar els lectors a la reflexió i en alguns casos a conscienciar sobre alguns trastorns o problemes que, a força de la construcció d'hàbits saludables i altres mesures, es poden prevenir.


Podeu descarregar la guia en el següent enllaç:

http://faros.hsjdbcn.org/ca/cuaderno-faro/guia-alimentacio-infantil-saludable-equilibrada-resolent-dubtes-trencant-mites